Semak Keputusan Peperiksaan Pegawai Penerangan 2014

Wednesday, May 14, 2014

Semakan keputusan peperiksaan pegawai penerangan S41 ini dikongsikan kepada anda yang telah menghadiri peperiksaan pegawai penerangan S41 2014. 
Berikut merupakan link semakan secara online yang dikeluarkan oleh Suruhanjaya Perkhidmatan Awam (SPA) seperti di bawah.


Harus diingatkan, masih ada dua lagi penilaian oleh pihak SPA bagi calon yang berjaya dalam keputusan peperiksaan Pegawai Penerangan S41 sebelum dapat menjawat jawatan Pegawai Penerangan. Tahap penilaian yang dimaksudkan ialah Sesi Penilaian Assessment Center (PAC) dan temuduga Pegawai Penerangan S41.

Sekiranya anda tidak berjaya dalam peperiksaan Pegawai Penerangan S41 ini, anda tidak perlu bersedih kerana anda boleh jadikan peperiksaan ini sebagai pengalaman dan mendapat kelebihan untuk menjawab soalan-soalan pada peperiksaan sesi terbaru nanti. 

Kenalpasti dahulu kelemahan anda, cuba mengatasi kembali topik-topik yang anda lemah tersebut dan gunakan pengalaman tersebut untuk mengatasi calon lain. Semoga berjaya kepada yang kurang berjaya dan tahniah kepada yang berjaya.


Share :

No comments:

Post a Comment

Receive all updates via Facebook. Just Click the Like Button Below

 


yang sedang mencari maklumat kerjaya dan soalan peperiksaan di sini.

PERCUMA!
Dapatkan Update Terkini
...............................................
We respect your email privacy

Top Reading Posts

Rujukan Tambahan

Rujukan PTD Malaysia

Top Recent Posts