Contoh Soalan Peperiksaan Bertulis Penolong Akauntan W27

Monday, May 6, 2013

Contoh Soalan Peperiksaan Bertulis Penolong Akauntan W27. Berikut merupakan contoh soalan dan panduan peperiksaan bertulis Penolong Akauntan W27 bagi tahun 2014.


Contoh Soalan Peperiksaan Bertulis Penolong Akauntan W27

Rata-rata calon yang gagal dalam peperiksaan bertulis SPA adalah mereka yang tidak mempunyai rujukan yang lengkap sebagai panduan untuk menghadapi peperiksaan yang bakal mereka hadapi.

Mereka bukanlah malas hendak mengulangkaji, namun masalah utama bagi setiap calon adalah tidak mempunyai sumber rujukan dan panduan yang terbaik sebelum menghadapi peperiksaan.

Mengulas mengenai masalah yang dihadapi ini, di sini saya akan kongsikan beberapa jenis dan bentuk soalan yang bakal dihadapi oleh calon terutamanya yang mengambil peperiksaan bertulis bagi jawatan W27.

Daripada beberapa sumber rujukan yang diperoleh, bentuk soalan sememangnya menguji tahap pemikiran calon di mana calon akan diuji lebih daripada pemikiran yang biasanya. Skop soalan terdiri daripada dua bahagian iaitu bahagian A dan bahagian B.


Jenis Soalan Peperiksaan Bertulis Penolong Akauntan W27

Bahagian A lebih menjurus kepada pemikiran secara global dan pemahaman berbentuk soalan berkaitan fakta termasuk yang berkaitan di seluruh dunia. Sebagai contoh :

Pada tahun berapakah penubuhan OIC diperkenalkan?
A- 1956
B-1963
C-1961
D-1969
Jawapan D iaitu pada tahun 1969.

Bahagian B pula akan menguji tahap pemikiran yang biasanya melibatkan perkiraan yang agak mengelirukan. Soalannya tampak mudah tetapi sebenarnya jauh daripada perkiraan biasa seperti :


Contoh Soalan Peperiksaan Bertulis Penolong Akauntan W27


Dapatkan Panduan Lengkap Nota dan Koleksi Soalan Peperiksaan W27

Untuk lulus dengan cemerlang dalam peperiksaan seperti ini, calon disarankan untuk mendapatkan Pakej Rujukan Periksaan Bertulis Penolong Akauntan W27 yang disediakan khas untuk calon supaya lebih bersedia dengan nota tambahan serta koleksi soalan serta jawapan yang terbaik.

Contoh Soalan Peperiksaan Bertulis Penolong Akauntan W27

Kandungan Pakej Rujukan ini adalah koleksi soalan-soalan terdahulu disertakan sekali dengan nota yang berkaitan dengan jawatan penolong akauntan W27 yang diperoleh berdasarkan carian daripada pelbagai sumber yang bagus.

Kepada calon yang bakal menghadapi peperiksaan bertulis Penolong Akautan W27 yang akan diadakan nanti, anda bolehlah menggunakan fungsi langganan dibawah untuk mendapatkan link pembelian pakej rujukan tersebut terus ke email anda.

Klik pada butang langganan dibawah dan masukkan nama serta email anda dan tunggu pihak kami memaklumkan kepada anda apabila penjualan pakej rujukan dibuka nanti.


Langgan Panduan dan Rujukan Khas Peperiksaan Penolong Akauntan W27


Contoh Soalan Peperiksaan Bertulis Penolong Akauntan W27
Dalam pakej rujukan ini terkandung pelbagai informasi berguna sebagai persediaan calon sebelum menghadapi peperiksaan itu nanti.

Lebih daripada itu, calon dapat menyesuaikan diri dengan melakukan latihan daripada contoh soalan dan skema jawapan yang disediakan nanti.

 Mahirkan diri anda dengan jenis soalan, skop perbincangan dengan menggunakan skema jawapan yang diberikan supaya anda lebih mudah menjawab soalan peperiksaan itu nanti.


Jika anda merupakan calon peperiksaan bertulis bagi jawatan Penolong Akauntan W27, rujukan ini pasti berguna untuk anda kerana sudah terbukti ramai yang berjaya dengan panduan khas ini daripada maklum balas calon terdahulu.


Share :

No comments:

Post a Comment

Receive all updates via Facebook. Just Click the Like Button Below

 


yang sedang mencari maklumat kerjaya dan soalan peperiksaan di sini.

PERCUMA!
Dapatkan Update Terkini
...............................................
We respect your email privacy

Top Reading Posts

Rujukan Tambahan

Rujukan PTD Malaysia

Top Recent Posts